تاریخ تولید باتری ماشین از مهترین مسائل در زمان خرید باتری مناسب برای خودرو به شمار می رود. اما در هنگام خرید باتری، به تاریخ تولید باتری توجه کنیم؟ شاید این سوال برای شما هم پیش آماده باشد که آیا تاریخ تولید باتری خودرو مهم است؟ و از فروشندگان شنیده باشید که هنگام فروش باتری خودرو روی تاریخ تولید باتری تاکید می کنند و بسیار مشاهده شده که اکثر زیرفروشان، باتری تاریخ گذشته را به فروش گذاشتند.
به لحاظ علمی و فنی، از زمانی که الکترولیت باتری بین پلیت های باتری قرار گیرد عملاً عمر مفید باتری آغاز می شود. البته این نظریه به جنس پلیت یا همان صفحات باتری بسیار بستگی دارد.
در باتری هایی که میزان آنتیموان بالا باشد اثر تخریبی الکترولیت نیز بالاتر بوده و صفحات زودتر تحت تاثیر قرار می گیرند. بنابراین تاریخ تولید باتری برای این نوع باتری ها مهم تر است. در مورد باتری هایی که دارای پلیت های کلسیوم یا سیلور کلسیوم هستند این اثر کمتر است و اهمیت تاریخ تولید کمتر می شود. به طور خلاصه تاریخ تولید باتری ماشین ، اهمیت دارد و خرید باتری که از تاریخ تولید آن بیش از یکسال گذشته باشد اشتباه است.
باتری های خارجی دارای جنس صفحات بهتر و مقاوم تری نسبت به باتری های ایرانی هستند لذا گذر زمان (کمتر از یکسال) تاثیر زیادی روی باتری خارجی ندارد.
تاریخ اتمام گارانتی باتری های ایرانی در خود کارخانه تعیین می شود. ولی در مورد کالاهای خارجی از زمان خرید ۶ الی ۱۲ ماه ضمانت برای مشتری ثبت می شود.
باتری های ایرانی از زمانی که از کارخانه خارج می شوند معمولا دارای ۱۴ الی ۱۶ ماه ضمانت هستند به این معنی که فروشنده ۲ الی ۴ ماه فرصت دارد باتری را به فروش برساند تا مشتری از حداقل یکسال گارانتی باتری بهره مند شود. یعنی باتری ایرانی برای خودرو های سواری شخصی، باید حداقل یکسال ضمانت تعویض داشته باشد. دشارژ خود به خودی در باتری های خارجی بسیار پایین است و تا یکسال خواب، دشارژ نمی شود که این مزیت در باتری های ایرانی دیده نمی شود.
با توجه به موارد بالا مخصوصاً مورد دوم، اگر خریدار باتری ایرانی هستید حتما باید به تاریخ باتری دقت کنید. زیرا در صورت خرید باتری تاریخ گذشته، نمی توانید از یکسال خدمات گارانتی باتری خود، بهره مند شوید. داستان اکثر زیرفروشی ها هم همین است.
وقتی تاریخ تولید باتری ماشین بگذرد مثلاً باتری ایرانی ۶ ماه کنار مغازه فروشنده بماند در بهترین حالت فقط ۱۰ ماه دیگر ضمانت باقی مانده است. بنابراین فروشنده اقدام به زیر فروشی کرده تا به هرقیمتی که شده باتری را رد کند. پس دقت کنید و فریب زیرفروشان را نخورید.
از مطالب بالا فهمیدیم که برای باتری ایرانی حداکثر ۳ ماه و برای باتری خارجی حداکثر ۱۲ ماه از تاریخ تولید گذشته باشد، مشکلی ندارد و خرید مطمئنی خواهید داشت.
در مورد باتری های ایرانی که معمولاً به صورت تاریخ شمسی روی بدنه باتری ذکر می شود ولی آنچه که اهمیت دارد تاریخی است که در کارت گارانتی ذکر شده است. در تمامی باتری های ایرانی تاریخ اتمام گارانتی در کارت گارانتی ذکر شده لذا باتری که زیر ۱۲ ماه از ضمانت آن باقی مانده یعنی تاریخ گذشته است و هرگز خریداری نکنید.
اما در مورد باتری های خارجی که فاقد کارت گارانتی هستند و اگر هم کارت داشته باشند تاریخ اتمام از لحظه خرید ۶ الی ۱۲ ماه فعال می شود. بنابراین می بایست از روی کد روی بدنه باتری، تاریخ تولید باتری را بدست آورید. باتری های خارجی موجود در ایران شاید بیش از صد ها برند مختلف باشند ولی تمامی این برند ها محدود به تولید چند کارخانه ترکیه ای، کره ای و چینی می باشند.
بعنوان مثال برند های پوما، شارک، سین، دوان، تریکس، دوو، یونی کار و … همگی تولید شرکت دلکور (DELKOR) کره می باشند و تفاوت آنها تنها در برند آنها است و به لحاظ کیفیتی کاملا مشابه هم هستند. در نتیجه در قسمت ذیل نحوه خواندن تاریخ باتری های کره ای، با نام شرکت تولید کننده آنها آمده است و تمامی برند های تولیدی آن شرکت مشابه هم بوده و نحوه قرائت تاریخ یکی میباشد.
تمامی برندهای کمپانی ATLASBX ( اطلس بی ایکس ) و DELKOR ( دلکور ) ساخت کره
به طور مثال عبارت KD۴M۰۶ روی بدنه باتری شما حک شده است ؛ در این حالت دو کاراکتر مربوط به خط و شیفت تولید در ابتدا می آید و ما بقی موارد هم در ادامه و به ترتیب سال، ماه و روز تولید دقیقاً همانند کارخانه های DELKOR و ATLASBX (دلکور و اطلس بی ایکس) درج می شود.
به طور مثال عبارت ۴K۰۶AM روی بدنه باتری شما حک شده است در این حالت
به طور مثال عبارت ۳۴۱۱۰۶ روی بدنه باتری شما حک شده است در این حالت
لازم به ذکر است که این کمپانی کاراکتر آخر (یعنی خط تولید) را همیشه درج نمی کند و گاهی محصولات خود را فقط با چهار کاراکتر اول روانه بازار می نماید.