وظیفه کلاچ در اتومبیل انتقال حرکت چرخشی از یک شفت به شفت دیگر است. همانطور که در مقالات پیشین گفته شد، کلاچ وسیله ای برای قطع کردن و یا وصل کردن است که در سیستم های انتقال نیرو بکار می رود. برای آشنایی با زمان مناسب تعویض صفحه کلاچ خودرو با ما همراه باشید.
در سیستم های انتقال نیرو، توان و نیروی تولید شده در موتور برای استفاده به شکلی دیگر و یا استفاده در جایی دیگر نیاز به جابجایی و انتقال دارد. برای آنکه بر روی این انتقال نیرو بتوان کنترلی را اعمال کرد؛ باید از کلاچ استفاده نمود تا در زمان توقف انتقال نیرو ، این عمل انجام گیرد.
صفحه کلاچ خودرو یک قطعه مصرفی است که دیر یا زود تمام می شود اما موارد زیر می تواند عمر صفحه کلاچ را کمتر کند:
عموما اکثر رانندگان مبتدی، در ابتدای رانندگی شان، پای خود را بیش از حد بر روی کلاچ نگه می دارند و حتی در سرعت نیز پای خود را به صورت آهسته روی کلاچ گذاشته تا در مواقع ضروری آن را بفشارند.
در واقع همین موضوع موجب درگیری صفحه کلاچ شده و در طولانی مدت شما را مجبور به تعویض صفحه کلاچ می کند.
پس از تعویض دنده، پای خود را از روی پدال بردارید و هیچ وقت حین رانندگی، پای خود را روی کلاچ نگذارید. تماس اندک پای شما با پدال کلاچ، موجب کاهش عمر صفحه کلاچ می شود.
یکی از نشانه های زمان تعویض دیسک و صفحه زمانی است که ما ماشین را در دنده 1 گذاشته و کلاچ را رها می کنیم موتور و اتاق خودرو به لرزه می افتد. البته این لرزش کاملا متفاوت است و نشانه واضح و کامل برای تعویض دیسک خودرو است.
وقتی ماشین در حال سکون است دنده را در 2 قرار داده و کلاچ را رها می کنیم اگر خودرو حرکت کرد و خاموش نشد دیسک و صفحه تمام شده است. ولی اگر خودرو سریع خاموش شد، هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ فرا نرسیده است.
نشانه ای دیگر برای تعویض صفحه کلاچ خودرویتان این است که در سر بالایی نیمه شدید، اگر نیاز به تعویض دنده به شماره های سنگین زیاد باشد ، باید صفحه کلاچ تعویض کنید.