قدرت موتور از طریق یک میلگاردان از خروجی گیربکس به چرخها منتقل میشود. چرخهایی که قدرت موتور به آنها منتقل میشود و باعث حرکت خودرو روبهجلو میشوند چرخهای محرک نامیده میشوند. وظیفه اصلی دنده دیفرانسیل خودرو این است که اجازه دهد چرخهای محرک سرعت چرخش متفاوتی داشته باشند با اینکه قدرت موتور به هر دوی آنها منتقل میشود.
همواره برای کسانی که در زمینه خودرو فعالیت داشته یا به دنیای اتومبیل ها علاقمند هستند، این مشغولیت ذهنی وجود دارد که آیا خودروهای دیفرانسل جلو (FWD) نسبت به خودروهای دیفرانسیل عقب (RWD) برتری دارند؟ یا برعکس؟
در پاسخ باید گفت: هرکدام از این دو نوع خودرو مزایا و معایبی دارند که متناسب با کاربرد و ترجیحات شما نسبت به دیگری برتری می یابند.
در خودروهای تک دیفرانسیل می توان از دیفرانسیل هایی با ضرایب متفاوت بهره برد. اما در خودروهای دو دیفرانسیل، هر دو دیفرانسیل باید دارای ضریب مشابهی باشند تا در حین حرکت خودرو و درگیر بودن هر دو محور، مشکلی پیش نیاید. در غیر این صورت سرعت چرخش محور ها یکی نبوده و منجر به قفل شدن یکی از دیفرانسیل ها بعد از طی مسافت اندکی خواهد شد.
اما در برخی خودرو ها، کرانویل و پینیون استفاده شده در عقب و جلو مشابه هم هستند. به نحوی که می توان آن ها را به جای یکدیگر نیز استفاده کرد. این نحوه طراحی امتیازات مثبتی از جمله قابلیت جابجایی ادوات دیفرانسیل عقب و با جلو را دارد.
گاهی مواقع باعث می شود تا طراحان، دیفرانسیل عقب را هم که معمولا محور محرک اصلی است، به خاطر بزرگ نشدن ابعاد محور جلو با کمی ظرافت طراحی کنند.
021-55363510
021-55363511