انتخاب یک تایر خودرو مناسب، تأثیر زیادی بر سبک رانندگی، مصرف سوخت، نرمی و حتی ایمنی دارد. سازندگان خودرو ها و دیگر وسایل نقلیه، تایرها را بهعنوان یکی از اعضای مهم خانوادهی انتقال قدرت میشناسند.
همان خانوادهای که جعبهدنده، میللنگ، دیفرانسیل و اکسلها نیز عضو آن هستند. شاید عجیب باشد ولی حساسیت این قطعه بهدلیل درگیر بودن مدام با اجسام بیرونی مانند آسفالت جاده، گل و لای، شن و ماسه و… بیشتر از قطعات درونی خودرو می باشد.
این مقاله به شما کمک خواهد کرد که هنگام خرید لاستیک ماشین خود بهترین انتخاب را داشته باشید تا درگیر اتفاق های گوناگون نشوید.
در روزگاران بسیار دور جنس چرخهای متحرک از سنگ بود. که ایراد این نوع چرخ محرک وزن بسیار بالا و سنگینی بیش از حد است. البته آن زمان نیز علم بشر تا همین قدر میتوانست پاسخگوی نیازهای خود باشد.
نسل بعدی چرخ محرک وسایل نقلیه ماننده درشکه از فلز و چوب ساخته شد. این نوع فرآیند ساخت اشکالات بسیار بالایی دارد مانند سفت بودن بیش از حد و عدم جذب ضربات در دست اندازها.
با این حال از چرخ های محرک سنگی بهتر بود. اما همچنان مشکلات زیادی مانند وزن بالا، عدم چسبندگی در شرایط جوی مختلف، مناسب نبودن برای سرعت های بالا و عدم بالانس یا تعادل در آن ها دیده می شد.
اولین چرخ های لاستیکی که قابل جدا شدن نبودند، در سال 1860 توسط چارلز گودیر که یک مهندس آمریکایی بود ساخته شد. نکته جالب این است که این فرد هیچ ارتباطی با کمپانی گودیر نداشته است!
کمپانی Continental_AG در سال 1871 تاسیس شد. این کمپانی علاوه بر لاستیک به تولید تجهیزاتی مانند قطعات یدکی خودرو و تجهیزات الکترونیکی خودرو میپردازد.
کانتیننتال در سال 1904 اولین کمپانی بود که اقدام به تولید لاستیکهای آج دار کرد. این نوع تایر ها برای شرایط آب و هوایی مختلف و همچنین سرعت های بالا مناسب است.
تایر خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که وجود هر یک برای عملکرد صحیح و ایمن آن حیاتی است.
تایر تیوبلس از لحاظ ساختمان شبیه به لاستیک معمولی می باشد. با این تفاوت که جدار داخلی آن بوسیله لایه نازکی از بوتیل (Butyl) بطور کامل عایق بندی شده است. این لایه لاستیک که از پلیمریزاسیون ایزوبوتیل بدست می آید. همان لایه نازکی است که در جدار داخلی تیوب های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.
این لایه مانع از نشتی هوا شده و بنابراین تایر و لبه چرخ تشکیل یک مخزن هوا را می دهند که مانند تیوب معمولی قابلیت نگهداری هوا را دارا است. لذا در لاستیک تیوبلس نیازی به تیوب و روبان لاستیکی دور چرخ (Flap) نیست.
همچنین بر خلاف لاستیک های معمولی که بر روی چرخ چند قسمتی (Multi-piece Wheel) سوار می شوند، لاستیک تیوبلس می تواند بر روی چرخ یکپارچه (Single-piece Wheel) سوار شود.
به طور معمول لاستیک های موجود در بازار از دو نوع بایاس و رادیال می باشد. در تولید لاستیک های بایاس که از تکنولوژی قدیمی تری برخوردار هستند از الیاف و رشته های نخی استفاده می شو، در حالی که در تولید لاستیک های رادیال از رشته های سیمی استفاده می شود. فروشندگان تایر معتقدند که تایرهای بایاس اگر تحت تاثیر نیروهای عمودی قرار بگیرند، سطح تماس آج آنها تغییر شکل داده و به مرور حالت جمع شده پیدا می کند. این مساله باعث کاهش عمر لاستیک و چسبندگی آن به جاده می شود.
در مقابل تایرهای رادیال به دلیل ساختار محکم و تغییرات اندک شکل آج ها، درپیچ، چسبندگی خوبی به سطح جاده دارند.
این لاستیک ها به دلیل به کارگیری رشته های سیمی در ساختار خود، تحمل سرعت بالاتری نسبت به تایرهای بایاس را دارند و عمر آنها نسبت به لاستیک های بایاس ۴۰ تا۶۰ درصد بیشتر است. به گفته فعالان بازار، تکنولوژی تولیدی اکثر شرکت های ایرانی از نوع بایاس بوده و اکثر تایر های رادیال وارداتی هستند. توجه داشته باشید قیمت لاستیک های رادیال بیشتر از نوع بایاس بوده و نوع تایر روی آن حک شده است.
اگر تایر خودرو دارای علامت MS، M+S یا M&S باشد، بدان معنا است که این تایر براساس راهنمای تولیدکنندگان لاستیک قابلیت حرکت در برف و گل را دارد. برای دریافت این نشان تایرها باید ویژگیهای زیر را دارا باشند:
۱. حداقل یک طرف آجها باید دارای شیارهای متعدد باشد که شرایط زیر را داشته باشند:
۲. حداقل ۲۵ درصد از سطح آجها شیارهایی باشد که با سطح تماس پیدا نمیکند.
بهطور خلاصه شرایط بالا بیان میکند که تایرهای چهار فصل و مناسب شرایط گل و برف باید دارای شیارهای به نسبت بزرگی باشند که از لبهی آجها آغاز شده و تا وسط تایر امتداد مییابند.
بهعلاوه این شیارها باید حداقل ۲۵ درصد از سطح لاستیک را شامل شوند. وجود شیارها سبب میشود که برف درون این فضاها گیر افتاده و درنتیجه چسبندگی لازم لاستیک خودرو برای حرکت در چنین شرایطی فراهم شود.
جهت خرید تایر خودرو و یا کسب راهنمایی برای خرید مناسب ترین لاستیک برای ماشین خود، می توانید از طریق شماره های زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
021-55363510
021-55363511