شمع ها در واقع قطعاتی از یک موتور احتراق داخلی هستند که با استفاده از جریان الکتریکی که از باتری به سمت کوئل می رود، جرقه هایی را برای احتراق ترکیب هوا و سوخت در هر سیلندر ایجاد می کنند. جریان برق در درون شمع حرکت می کند و در انتهای شمع در فضایی که بین انتهای شمع و سر شمع وجود دارد با یک قوس الکتریکی با قدرت بالا را تشکیل می دهد. این قوس همان جرقه ای است که موجب احتراق مخلوط هوا و سوخت می شود. در این مقاله می خواهیم به دلایل خرابی شمع خودرو اشاره کنیم.
از لحاظ طول عمر، مدت زمانی که شمع موتور شما به طور مناسب عمل میکند به شمع های مورد استفاده در موتور شما بستگی دارد.
1- اولین نکته که باید به آن توجه کنید کیلومتر خودرو است. التبه میزان سوختن و مصرف شمع خودرو بستگی به نوع رانندگی نیز دارد. رانندگی با دور موتور بالا علاوه بر افزایش مصرف سوخت باعث مصرف بیشتر الکترود شمع میشود.
2- نشانه دوم کاهش قدرت موتور است. البته به دلیل اینکه شمعها به مرور زمان کارایی خود را از دست میدهند شما متوجه خرابی آنها نمیشوید ولی در برخی موارد این کاهش قدرت کاملا محسوس است.
3- روشن شدن چراق چک. یکی دیگر از علائم خرابی شمع خودو روشن شدن چراغ چک موتور است. همچنین اگر خودرو شما از کامپیوتر و یا همان ECU هوشمندی برخوردار باشد به صورت خودکار و یا با تست دیاگ نیز وجود مشکلی در شمع را به شما اطلاع میدهد.
4- لرزش موتور. از دیگر موارد پیش آمده د زمان خرابی شمع لرزش موتور است که به دلیل اختلا در سوخت صحیح خودرو است.
021-55363510
021-55363511